Pazartesi, Eylül 26, 2005

Sakarya'da haftasonu


Su değirmeni



Susuzluktan...
(Test ettim Nestle su ile aynı tadda)



Köyün en yüksekteki evi



Buz gibi...



Abisinin bitanesi...



:)



Minik köpüş, ısır bakalım.



Köy yolu ama asfalt.



:)



Su sesi...



Bilgisayardan uzak...



Düşüyorum :)



Hilal ve Hakan



Büyük fotoğrafçılar...

Sakarya'da Haftasonu
Dergiyi bitirdikten sonra, soluğu Sakarya'da aldım. Haftasonu hava pek de güzel değildi ama yine de körü körüne kardeşleri de alıp Sakarya'nın güney taraflarında kalan Çaybaşı - Değirmendere köyünü ziyarete gittik. Akrabalarımızı gördükten hemen sonra 3 kardeş ortadan toz olup fotoğraf makinemizi de alıp kendimizi yollara vurduk.

Köyün en tepesindeki eve çıkmaktı hedefimiz. Tam 2 saat sürdü. Anadolu'daki köyleri düşündük bir an. Bir köyün başından sonuna kadar gitmek en fazla 15 dakikanızı alır. Ama burası Sakarya. Karadeniz Bölgesi'nde olmasa da çok iz taşıyor. Gittiğimiz köyde de hep lazlar vardı zaten.

Burası çok yağış aldığında selden zarar görebiliyor. Belediyenin yaptığı beton köprüler tarumar olurken köylülerin yaptığı köprüler sapa sağlam. Tamam, çok sallanıyor ama kesinlikle güvenebilirsiniz.

Köyün en tepesindeki evde bir su değirmeni bulunuyor. Tamamen el yapımı bu değirmenin kinetik enerjisi inanılmaz derecede yüksek. Besleyen suyun bu değirmeni bu kadar şiddetle nasıl çevirdiğine biz de inanamadık. Teknoloji ilerlemiş olmasına rağmen bu değirmende bazen sıra görebiliyorsunuz. Arabalar ile gelip mısırlarını getiriyorlar ve biraz bekledikten sonra mısır ununu götürüyorlar.

Bu değirmene gelen suyun kaynağını 3 kardeş takip etmeye ve bulmaya karar verdik ama epeyce yol aldıktan sonra geriye dönüp baktığımızda biraz korktuk :) Bu keşfi bir başka haftasonuna bıraktık. Bu arada inanılmaz susadık. En yakın eve olan uzaklığımız belki 15 dakika. Hemen yanı başımızdan geçen ve değirmeni besleyen suyu içsek mi içmesek mi derken hemen yakından bakmaya başladık. Su pırıl pırıl. Bu suyun kirlenmesine olanak yok. İnsan elinin değmediği yerlerden kaynayıp geliyor. Kardeşlerin büyüğü olarak ilk denemeyi yapmak bana düştü. İlk birkaç yudumun tadı hala damağımda. Kıyaslama yaparsak, Nestle su ile aynı tadda ve yumuşaklıkta.

Köy içerisinde yaklaşık 200 fotoğraf çektik. Test için gönderilen Fuji S9500'i de bu şekilde daha yakından incelemiş oldum. Şu ana kadar kullandığım en iyi yarı profesyonel dijital fotoğraf makinesi. Fiyatı uygun olursa mutlaka alın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tvsiyenz teşekkürler cok güzel bir yer herhalde bizde gidebilirmiyiz acaba cüngü bizim orada akrabamız yokdaa**********